Black Beard "Angus Konstam"

2018-01-31

Μπορεί να μοιάζει με παράξενη επιλογή βιβλίου, αλλά εδώ όλα να τα περιμένετε. Μόλις τελειώσαμε μια πειρατική σειρά και καθώς ήμασταν επηρεασμένοι και έτοιμοι να πιάσουμε το σπαθί για να κάνουμε ρεσάλτο, είπαμε, πρώτα, να διαβάσουμε την βιογραφία του πιο γνωστού πειρατή του 18ου αιώνα.

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Black Beard

Συγγραφέας: Angus Konstam

Εκδόσεις: Wiley

Σελίδες: 1 - 293 (οι σελίδες που καταλαμβάνει το βιβλίο)

ISBN: 978-0-470-12821-3

Περίληψη οπισθόφυλλου: The definitive biography of history'smost fearsome and famous pirate. Of all the colorful cutthroats who scoured the seas in search of plunder during the Golden Age of Piracy in the early eighteenth century, none was more ferocious or notorious than Blackbeard. As unforgettable as his savage career was, much of Blackbeard's life has been shrouded in mystery--until now. Drawing on vivid descriptions of Blackbeard's attacks from his rare surviving victims, pirate expert Angus Konstam traces Blackbeard's career from its beginnings to his final defeat in a tremendous sea battle near his base at Ocracoke Island. Presenting dramatic accounts of the pirate's very effective tactics and his reputation for cruelty, Konstam offers a fascinating examination of the life and business of piracy and the lure of this brutal and bloody trade.

-

O Angus Konstam είναι συγγραφέας και κατοικεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Ξεκίνησε ως αξιωματικός του ναυτικού, ασχολήθηκε με την υποβρύχια αρχαιολογία και τελικά αποφάσισε να ενώσεις τις δύο ασχολίες του και να γίνει συγγραφέας βιβλίων που περιέχουν ιστορικά στοιχεία και περιγράφουν θαλάσσιες περιπέτειες. Θεωρείται αυθεντία στο θέμα της πειρατείας, και η συγκεκριμένη βιογραφία του Μαυρογένη, θεωρείται η πιο πλήρης βιογραφία του παγκοσμίως. 

Οι εκδόσεις Wiley είναι από τους πιο γνωστούς οίκους με τίτλους που περιλαμβάνουν όλα τα θέματα και όλες τις προτιμήσεις των αναγνωστών. Επίσης, εκδίδει πολλά ακαδημαϊκά περιοδικά, πάνω σε διάφορους τομείς. Εύκολα, θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τον οίκο Wiley ως την αντίστοιχη Google του κλάδου των εκδοτικών οίκων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ  https://www.wiley.com/en-us

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

Ίσως η καλύτερη βιογραφία του καπετάν Μαυρογένη. Όλοι έχουμε ακούσει για αυτόν, αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε και ποια από αυτά που ξέρουμε είναι αλήθεια και ποια αγγίζουν τα χαρακτηριστικά της μυθοπλασίας; Ο Angus Konstam, μελετώντας πολλά ιστορικά έγγραφα, ταξιδεύοντας ο ίδιος σε συγκεκριμένες περιοχές και διαβάζοντας πολλά έργα άλλων ιστορικών, καταφέρνει και μας περιγράφει αναλυτικά την ζωή και τις πράξεις του πιο διάσημου και τρομακτικού πειρατή που γνώρισε η Αμερικανική ήπειρος, ως αποικία των Ευρωπαίων. Ταυτόχρονα, μαθαίνουμε για το περιβάλλον και τις συνήθειες της εποχής, μια συνοπτική βιογραφία των υπόλοιπων πρωταγωνιστών, και ο ίδιος ο συγγραφέας μας ξεχωρίζει τις θεωρίες από τις αποδείξεις, ώστε να μάθουμε αληθινά ποια πραγματικά ήταν η "Χρυσή Εποχή της Πειρατείας" (τέλη 17ου - αρχές 18ου αιώνα).

Από την γέννηση και τα παιδικά του χρόνια στο Μπρίστολ της Αγγλίας, μέχρι την ανέλιξή του στις ιεραρχίες του εμπορικού ναυτικού, αλλά και της πειρατείας, ο ήρωας παρουσιάζεται "γυμνός" μπροστά μας, και βλέπουμε όχι μόνο τις πράξεις, αλλά και τα κίνητρα πίσω από αυτές. Σε μια Ευρώπη που μαστιζόταν από ασταμάτητους πολέμους μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ισπανίας, σε μια εποχή τυχοδιωκτισμού και απάνθρωπων κινήτρων με σκοπό το γρήγορο κέρδος, ο Μαυρογένης ξεχωρίζει και γρήγορα γίνεται γνωστός και φοβερός. Πολλοί άλλοι χαρακτήρες, κινούνται γύρω του (είτε μαζί του, είτε εναντίον του), μέχρι το αναπόφευκτο τέλος μιας ζωής που τελικά νίκησε τον ίδιο τον χρόνο. Μια προσωπικότητα που μέχρι και σήμερα μας καθηλώνει, σε μια εποχή δολοφόνων, που πλέον ίσως και να χαρακτηρίζεται κατά κάποιον τρόπο, ... ρομαντική.

Ο συγγραφέας, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, τόσο στην ύλη του όσο και στην γραφή του. Αν και το βιβλίο που αγοράσαμε εμείς, ήταν ένα πολύ-χρησιμοποιημένο αντίτυπο από βιβλιοθήκη, στην κανονική του μορφή φαίνεται να έχει γίνει προσεγμένη δουλειά στο εξώφυλλο και στις εικόνες που εμπεριέχονται στις σελίδες του. 

Rating: 7.5/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.     

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε