Χαμένος Παράδεισος "Giles Milton"

2017-09-17

Αγαπημένος συγγραφέας και ενδιαφέρουσα υπόθεση βιβλίου!! Αχτύπητος συνδυασμός και άμεση αγορά και ανάγνωση! Ο χρόνος μας δεν πήγε χαμένος...

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Χαμένος Παράδεισος

Συγγραφέας: Giles Milton

Εκδόσεις: Μίνωας

Σελίδες: 7 - 447 (οι σελίδες που καταλαμβάνει το βιβλίο)

ISBN: 978-960-699-821-8

Περίληψη οπισθόφυλλου: Το "Χαμένος Παράδεισος" είναι μια δυνατή ιστορία καταστροφής, ηρωισμού και αναβίωσης, ειπωμένο με τον ξεχωριστό λόγο που κατέστησε τον Γκάιλς Μίλτον επιτυχημένο δημοσιογράφο και συγγραφέα. Ξετυλίγεται μέσα από τις αναμνήσεις επιζώντων, πολλοί απ' τους οποίους μιλάνε για πρώτη φορά δημόσια, και τις μαρτυρίες εκείνων που βρέθηκαν στη δίνη μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας. Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, το τουρκικό ιππικό μπήκε στη Σμύρνη, την πιο πλούσια και κοσμοπολίτικη πόλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην πόλη υπήρχε διάχυτος ο φόβος ότι ο νικηφόρος πια τουρκικός στρατός θα ξεσπούσε με παράφορο μένος στους κατοίκους της Σμύρνης. Η πραγματικότητα όμως διέψευσε και την πιο δυσοίωνη πρόβλεψη. Αυτό που συνέβη τις επόμενες δυο εβδομάδες έχει καταγραφεί ως ένα απ' τα πιο φρικτά δράματα στην ιστορία του εικοστού αιώνα, το δράμα του ξεριζωμού χιλιάδων προσφύγων, των οποίων το αίμα κυλάει στις φλέβες πολλών σύγχρονων ελληνικών οικογενειών. Σχεδόν δυο εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν θύματα μιας τρομακτικής, σε βιαιότητα και έκταση, καταστροφής.

-

Έχουμε ξαναπεί ότι ο Giles Milton είναι από τις αδυναμίες μας, τόσο για την ποιότητα και ακρίβεια των βιβλίων, αλλά όσο και για τον τρόπο γραφής και την επιλογή των θεμάτων του. Είναι εξέχων ιστορικός και συγγραφέας και πολλά από τα βιβλία του έχουν εκδοθεί και στην Ελληνική γλώσσα.

Οι εκδόσεις Μίνωας συνεχίζουν δυναμικά καθώς όλο και περισσότερα βιβλία τους βρίσκουμε στα βιβλιοπωλεία. Είναι πολύ θετικό που άλλος ένας εκδοτικός οίκος κάνει συνεχή βήματα εμπρός και προσκαλεί το κοινό να διαβάσει λογοτεχνικά διηγήματα όπως αυτά του Giles Milton.

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

O Χαμένος Παράδεισος περιγράφει την ζωή της Σμύρνης από την αρχή του 20ου αιώνα έως και λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Μια ζωή στην οποία ο Ελληνισμός αναπτυσσόταν και εξελισσόταν ταχύτατα σε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της εποχής. Η Ελλάδα που βίωνε γεωγραφικά το όραμα της Μεγάλης Ελλάδος, ενώ ταυτόχρονα ζούσε υπό καθεστώς φόβου απέναντι στην πληγωμένη Τουρκία και τους υποτιθέμενους Ελληνικούς συμμάχους (Γαλλία, Αμερική, Ιταλία, Αγγλία, κ.α.) που άλλαζαν μεριές ανάλογα με τα καθημερινά τους συμφέροντα. Όλα αυτά έως ότου οι Τούρκοι επιτεθούν στην Σμύρνη και τις γύρω περιοχές και ολοκληρωθεί η καταστροφή και το ολοκαύτωμα για το οποίο γνωρίζουμε όλοι.

Ο Giles Milton έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και στην μελέτη της ιστορίας, και στο γράψιμο του βιβλίου και στην παράθεση των γεγονότων. Το βιβλίο δεν περιέχει υπερβολές, παρά μόνο την αβίαστη ιστορία των γεγονότων από μια ουδέτερη σκοπιά. Σε ένα πόλεμο, σε μια καταστροφή, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών και συνήθως όλες οι πλευρές έχουν βάλει το λιθαράκι τους στον όλεθρο. Μοναδικές ιστορίες, άγνωστα γεγονότα μίσους αλλά και ηρωισμού, ο Giles Milton μας ταξιδεύει τόσο στο Παρίσι της Ανατολής (την Σμύρνη), όσο και στην μανία του ολέθρου.

Ένα βιβλίο που δεν φεύγει από τα χέρια σου, ένα βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σημαντικές πηγές για να συνεχίσεις και παρακάτω την μελέτη της ιστορίας. Ένα πραγματικό αριστούργημα, με πολλές καταπληκτικές κριτικές από Έλληνες και διεθνείς κριτικούς.

Rating: 9,5/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.   

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε