Η Κυρία Μέλπω "Δημήτρης Κωνσταντάρας"

2017-08-20

Το βιβλίο ήταν κομμάτι προσφοράς από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής κάπου στα τέλη του 2016. Έχουμε πετύχει πολλές φορές ωραία βιβλία μέσα από τις κυριακάτικες εφημερίδες. Οπότε είχαμε καλή αίσθηση και για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα.

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: H Κυρία Μέλπω

Συγγραφέας: Δημήτρης Κωνσταντάρας

Εκδόσεις: Εμπειρία Εκδοτική

Σελίδες: 7-253 (οι σελίδες που καταλαμβάνει το μυθιστόρημα)

ISBN: 978-960-417-306-8

Περίληψη οπισθόφυλλου: Η μυθιστορηματική ζωή της κυρίας Μέλπως κρύβει μυστικά. Εκπλήξεις, ανατροπές, χρήμα, έρωτα, πάθος, εκδίκηση, θάνατο, πολλά, πάρα πολλά ερωτηματικά. Και η όμορφη, ώριμη γυναίκα θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν τελικά αυτή που φαινόταν... Μια εξηντάχρονη, όμορφη, κομψή και γλυκομίλητη γυναίκα φτάνει "από το πουθενά" σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κορινθίας, εγκαθίσταται, γνωρίζεται με τους κατοίκους, κάνει φιλίες, γίνεται αγαπητή σε όλους, ενσωματώνεται, ώσπου ένα πρωί συλλαμβάνεται αιφνιδιαστικά από αστυνομικούς, ένστολους και μυστικούς, ενώ πίνει τον καφέ της κοντά στη θάλασσα. Η σύλληψή της αναστατώνει το χωριό. Όλοι αρχίζουν τις προσπάθειες να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τι τελικά ήταν, αλλά και ποια ήταν αυτή η όμορφη και καλοστεκούμενη γυναίκα; Τι είχε κάνει; Γιατί τη συνέλαβαν έτσι αιφνιδιαστικά; Ποιο ήταν το παρελθόν της; Ποια τα μυστικά της; Ποιες "σκιές" την κυνηγούσαν; Στην πορεία, αποκαλύπτεται μια επεισοδιακή διαδρομή από την Αλεξάνδρεια στην Κωνσταντινούπολη, στην Αυστραλία, με επιστροφή στην Τουρκία και μετά στο "καταφύγιο", την Ελλάδα, μια πορεία που σημαδεύεται από εντυπωσιακά γεγονότα. Μια σειρά από δραματικές ιστορίες, πάντα με την ίδια πρωταγωνίστρια. 

-

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας είναι υιός του γνωστού ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα. Έχει ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και την διαφήμιση, ενώ έχει γράψει πολλά άρθρα και βιβλία τα οποία και έχουν δημοσιευτεί. Επίσης έχει ασχοληθεί και με τα κοινά, καθώς έχει τελέσει βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος για κάποια χρόνια.

Τον εκδοτικό οίκο "Εμπειρία Εκδοτική" δεν τον γνωρίζουμε και δυστυχώς δεν έχει κάποια σελίδα από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερα. Σε ιστοσελίδες βιβλιοπωλείων καταφέραμε και βρήκαμε βιβλία του συγκεκριμένου οίκου, τα οποία μας δείχνουν μία κλίση προς τον Έλληνα συγγραφέα. Αυτό είναι θετικό σημάδι, καθώς βοηθάνε πολύ την ντόπια συγγραφική παραγωγή. Θα θέλαμε όμως και κάποιο επίσημο site ή blog της εταιρίας.

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert

Η ιστορία του βιβλίου περιγράφει την ζωή της Κυρίας Μέλπω, μίας ηλικιωμένης κυρίας, που αποφασίζει να ζήσει ήρεμα σε ένα παραθαλάσσιο χωριό κοντά στην Κόρινθο. Εκεί καταφέρνει και κάνει πολύτιμες φιλίες, οι οποίες αργά η γρήγορα θα θελήσουν να μάθουν το παρελθόν της Κας Μέλπω. Ένα παρελθόν που ξεκινάει από την γέννηση στην Αλεξάνδρεια, την ζωή στην Κωνσταντινούπολη και το πρόσφατο παρελθόν στην Αυστραλία. Σε αυτά τα μέρη γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της, την οικογένειά της, αλλά και ανθρώπους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ίδια για προσωπικό όφελος.

Πίσω από κάθε χαρούμενο παρελθόν, υπάρχουν σκοτεινά σημάδια, τα οποία αναπόφευκτα βγαίνουν κάποια στιγμή στο φως. Εγκλήματα, νεκροί, αποχωρισμοί είναι μόνο κάποια από τα συμβάντα που χαρακτηρίζουν την Κα Μέλπω, συμβάντα τα οποία θα επανέλθουν για να την στοιχειώσουν είτε στην πραγματικότητα, είτε ως αναμνήσεις. Θα είναι άραγε οι νέοι της φίλοι έτοιμοι να δεχτούν την ηλικιωμένη Μέλπω ύστερα από τις αποκαλύψεις που τους περιμένουν και την σύλληψή της από την αστυνομία στο χωριό;

Ένα αξιόλογο μυθιστόρημα, το οποίο περιγράφει πολλά όμορφα μέρη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Μια ιστορία, που σε πολλά σημεία είναι κοινή με πολλούς Έλληνες της ξενιτιάς, για μια κοπέλα που μεγάλωσε μέσα σε πολλές δυσκολίες και λίγες χαρές. Μια γυναίκα που αναγκάστηκε για το καλό άλλων να γίνει δυστυχισμένη και να αναγκαστεί να γυρίσει στην Ελλάδα για να βρει την γαλήνη. Ένα μυθιστόρημα, αληθινή ιστορία, για πολλούς. Καλογραμμένο, και με φόντο το γαλάζιο και την ιστορία της Ελλάδος και των Ελλήνων.

Rating: 7/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.  

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε