Λεονάρντο Ντα Βίντσι "Charles Nicholl"

2017-11-12

Μας είπανε ότι η συγκεκριμένη βιογραφία είναι ίσως η καλύτερη που έχει εκδοθεί στην Ελληνική γλώσσα. Η αγάπη μας για την Αναγεννησιακή Ιταλία είναι μεγάλη, οπότε καθήσαμε και ονειρευτήκαμε μαζί με το βιβλίο...

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Συγγραφέας: Charles Nicholl

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σελίδες: 13 - 717 (οι σελίδες που καταλαμβάνει η ιστορία του βιβλίου)

ISBN: 978-960-455-617-5

Περίληψη οπισθόφυλλου: Ζωγράφος, σχεδιαστής, εφευρέτης, ανατόμος, μουσικός και φιλόσοφος, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι ο πιο πολύπλευρος από όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, αλλά και ο πιο μυστηριώδης. Παρόλο που τα σπουδαία του επιτεύγματα είναι αναγνωρισμένα εδώ και αιώνες, ο ίδιος παραμένει παραδόξως μια αινιγματική μορφή. Ο Charles Nicholl συμβουλεύεται μεγάλη ποικιλία πηγών και παρουσιάζει μια αριστουργηματική βιογραφία, εικονογραφημένη, γεμάτη διαφωτιστικές λεπτομέρειες και οξυδερκείς παρατηρήσεις 

-

O Charles Nicholl κατοικεί στην Ιταλία (έξω από του Λούκα) μαζί με την οικογένειά του. Έχει δημοσιεύσει πολλές βιογραφίες, ταξιδιωτικά και λογοτεχνικά βιβλία ενώ έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Για τα βιβλία του έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία  ενώ έχει προσκληθεί να μιλήσει σε πανεπιστήμια και συνέδρια της Αγγλίας, της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν καθώς τα βιβλιοπωλεία διαθέτουν βιβλία των συγκεκριμένων εκδόσεων σε μεγάλη ποσότητα. Υπάρχουν βιβλία για όλα τα γούστα και για κάθε κατηγορία. Αυτή τη φορά προτιμήσαμε βιογραφία και περιμένουμε να δούμε αν και σε αυτό το κομμάτι έγινε καλή εκδοτική επιλογή.

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Μία από τις διασημότερες προσωπικότητες της ιστορίας. Ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, ερευνητής, ταξιδιώτης, αρχιτέκτονας και άλλες πολλές ιδιότητες για έναν άνθρωπο που έζησε πριν 600 περίπου χρόνια και ήταν άλλα τόσα μπροστά από την εποχή του. Ένα μυαλό που ακόμα και σήμερα συναρπάζει με τις πληροφορίες (αληθινές και ψεύτικες) που βγαίνουν για τον ίδιο και την ζωή του. Σενάρια συνωμοσίας και παρα-φυσικές αντιλήψεις έχουν και αυτές την αρχή τους από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και την εποχή του.

Το βιβλίο μας παρουσιάζει την ζωή του, όπως αυτή αποδεικνύεται από έγγραφες πηγές και από τα ίδια του τα έργα. Ο μικρός Λεονάρντο που προσπαθεί να επιβιώσει, ο άντρας Λεονάρντο που ανακαλύπτει τον κόσμο και o γέρος Λεονάρντο πιο σοφός από ποτέ, που προσπαθεί να μεταδώσει τις γνώσεις του μέσα από τα έργα και τις σημειώσεις του. Ιστορίες που δεν έχουμε ακούσει ποτέ, ανάλυση των έργων του και επεξήγηση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούσε, δημιουργούν μια βιογραφία γεμάτη αγωνία σαν ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα.

Το βιβλίο δεν μπορέσαμε να το αφήσουμε από τα χέρια μας. Δεν κάνει πουθενά κοιλιά, δεν είναι καθόλου βαρετό (με αναλύσεις και τεχνικές για την ζωγραφική, την αρχιτεκτονική κ.α. που δεν βοηθάνε το ερασιτεχνικό μας μάτι) και κάθε του σελίδα μας ταξιδεύει στην Ιταλία της αναγέννησης, τότε που δέχτηκε στους κόλπους της ίσως τον μεγαλύτερο πρεσβευτή της.. τον Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Πρέπει να το διαβάσετε, πρέπει να το έχετε...

Rating: 9,5/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.  

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε