Norse Myths "Kevin Crossley - Holland"

2018-03-18

Σε μία εποχή όπου οι Βίκινγκς τρομοκρατούσαν τον τότε γνωστό κόσμο, σε μια εποχή που ο Χριστιανισμός, έστω και στην πιο άγρια μορφή του, εξαπλωνόταν σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, στην Σκανδιναβία ο Θωρ και ο Όντιν κυριαρχούσαν ως η κύρια θρησκεία και μια ολόκληρη μυθολογία είχε στηθεί γύρω από το πάνθεον των βόρειων χωρών.

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Norse Myths

Συγγραφέας: Kevin Crossley - Holland

Εκδόσεις: Penguin

Σελίδες: 1 - 236 (οι σελίδες που καταλαμβάνει το βιβλίο)

ISBN: 978-0-241-95321-1

Περίληψη οπισθόφυλλου: The extraordinary Scandinavian myth cycle is one of the most enduring, exciting, dramatic and compelling of the world's great stories. A series of intertwined tales which together form a strange and fantastical world teeming with gods and goddesses, heroes and monsters, battles and couplings, the Norse myths are as exciting to read as they are of vast cultural and historical importance. Taking us from the creation of the world through the building of Asgard's Wall to the final end in Ragnorak, and featuring the exploits and adventures of such legendary figures as Odin, Thor and Loki, The Penguin Book of the Norse Myths brings alive the passion, cruelty and heroism of these unforgettable stories. 

-

O Kevin Crossley - Holland εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Leeds αλλά και του St. Thomas στην Μινεσότα. Όλη του την ζωή (ημερομηνία γέννησης: 1941) έχει ασχοληθεί με την συγγραφή παιδικών και ιστορικών βιβλίων, με την ποίηση, με την μετάφραση ξένων βιβλίων, αλλά και ως διοργανωτής και σύμβουλος σε τηλεοπτικές παραγωγές. Για τα έργα του, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στον υπόλοιπο λογοτεχνικό κόσμο. 

Οι εκδόσεις Penguin είναι παγκόσμιος εκδοτικός οίκος, με τεράστια γκάμα βιβλίων και συγγραφέων ανεξαρτήτως θέματος. Όταν αναζητάμε κάποιο βιβλίο για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν, πάντα βρίσκουμε βιβλία του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου. Μια πολυεθνική εταιρία της λογοτεχνίας. 

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

To βιβλίο είναι μία παρουσίαση των μύθων (sagas) που γράφτηκαν την εποχή που η Σκανδιναβική μυθολογία ήταν ακόμα ζωντανή, και διασώθηκαν μέχρι και στις μέρες μας. Τα γραπτά προέρχονται κυρίως από τις Βορειο-Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από σημειώσεις ιστορικών, με καταγωγή από χώρες της Μεσογείου και της Ασίας, που συνάντησαν και έμαθαν τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα των λαών που δόξαζαν τον Όντιν και τους υπόλοιπους θεούς. 

Οι συγκεκριμένοι μύθοι δίνουν μια ικανοποιητική εικόνα της πίστης που είχαν οι Βόρειοι για την δημιουργία του κόσμου, την μεταθανάτιο ζωή, την κόλαση, την αποκάλυψη, την αγάπη και το μίσος των θεών, την ύπαρξη κακών όντων και την σημασία που είχε η δημιουργία των ανθρώπων. Ο συγγραφέας, μας δίνει πληροφορίες για την ζωή και την κοινότητα των ανθρώπων εκείνη την εποχή, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την θρησκεία τους, αλλά και το πως η ιστορία και το παρελθόν τους συμπλήρωσε και εμπλούτισε τους συγκεκριμένους σκανδιναβικούς μύθους.

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, ειδικά για όσους τους απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα. Οι σημειώσεις που καταλαμβάνουν περίπου 70 σελίδες στο βιβλίο είναι πολύ κατατοπιστικές ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τους μύθους, αλλά και τους συγγραφείς των οποίων τα γραπτά χρησιμοποιούνται σήμερα ως πηγές πληροφοριών. Μια πύλη, σε ένα κόσμο χαμένο στην ιστορία των Βίκινγς, ενός αιματοβαμμένου πολιτισμού..

Rating: 7/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.    

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε