Propaganda A Pluralistic Perspective "Ted J Smith III"

2017-12-10

Πρόκειται για ένα βιβλίο αφιερωμένο στην προπαγάνδα, τον ορισμό της, την ιστορία της και την θεωρητική και πρακτική ανάλυσή της. Ένα θέμα που επηρεάζει καθημερινά την ζωή όλων μας..

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Propaganda A Pluralistic Perspective

Συγγραφέας: Ted J. Smith III (επιμέλεια του βιβλίου)

Εκδόσεις: Praeger

Σελίδες: 1 - 179 (οι σελίδες που καταλαμβάνει το βιβλίο)

ISBN: 978-0-275-92743-1

Περίληψη οπισθόφυλλου: This important new book assembles the work of leading figures in contemporary propaganda scholarship. It marks the reintroduction of study into this fascinating field and extends the development of propaganda analysis.

-

Ο Ted J. Smith III ήταν καθηγητής στο Virginia Commonwealth University School of Mass Communications μέχρι και τον θάνατό του το 2004, νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 57 ετών. Είχε επιμεληθεί αλλά και συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα ενώ συμμετείχε και σε πολλές επιτροπές για την προώθηση και μελάτη των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας εν γένει. Στο συγκεκριμένο βιβλίο είχε τον ρόλο του επιμελητή με πολλούς καθηγητές να συμμετέχουν στην δημιουργία των εκάστοτε κεφαλαίων του.

Οι εκδόσεις Praeger (https://www.abc-clio.com/Praeger.aspx) ασχολούνται κυρίως με ακαδημαϊκά συγγράμματα και άρθρα τα οποία καταλαμβάνουν ένα ευρύ πεδίο επιστημονικών και μορφωτικών θεμάτων. Μία επίσκεψη στην σελίδα τους νομίζουμε θα σας πείσει..

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

To βιβλίο διαπραγματεύεται ένα εξ ορισμού δύσκολο θέμα. Την προπαγάνδα και την χρήση της στον σημερινό κόσμο αλλά και διαχρονικά με το πέρασμα των αιώνων. Η προπαγάνδα είναι μια διαφορετική ενότητα στις χώρες και τις κουλτούρες του κόσμου. Αλλού σημαίνει απλά μια διαφήμιση, αλλού είναι μία μηχανορραφία για να πείσεις το κοινό για κάτι σκοτεινό, αλλού είναι αντικείμενο συζήτησης και αναζήτησης. 

Από την χρήση της για πρώτη φορά από την Καθολική Εκκλησία, μέχρι την προπαγανδιστική επιστήμη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, των Μαρξιστών/Σταλινιστών και των Δυτικών φιλελεύθερων δυνάμεων, η προπαγάνδα έχει χρησιμοποιηθεί και κατηγορηθεί πολλάκις. Πολιτικά κόμματα, φιλοπολεμικές χώρες, ειρηνιστές, εταιρίες, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, την υιοθετούν κατά κόρον με σκοπό το όφελος των ιδίων σε βάρος των υπολοίπων.

Το βιβλίο παραθέτει όλα αυτά τα γεγονότα, μαζί με την ακαδημαϊκή μελέτη και την ιστορία της προπαγάνδας. Μαθαίνουμε πως η προπαγάνδα είναι μία δαπανηρή και πολυσύνθετη διαδικασία με πολλά παρακλάδια ανάλογα την εποχή και το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι. Είναι κάτι παραπάνω από διαφήμιση, κάτι περισσότερο από μεταφορά της πληροφορίας. Είναι η προσπάθεια επιβολής της άποψης χρησιμοποιώντας μέσα, νόμιμα και μη, ηθικά και ανήθικα. 

Σε τελική ανάλυση, ίσως και το ίδιο το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μία μορφής προπαγάνδα...

Rating: 7,5/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.     

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε