Renaissance Florence "Gene A. Brucker"

2018-11-25

Ένα ακόμα ιστορικό βιβλίο για την ζωή και τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αναγεννησιακή Φλωρεντία τον 14ο και 15ο αιώνα. Μην μας παρεξηγείτε, την αγάπη μας την ξέρετε...

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Renaissance Florence

Συγγραφέας: Gene A. Brucker

Εκδόσεις: University of California Press

Σελίδες: 1 - 281 (οι σελίδες που καταλαμβάνει η υπόθεση του βιβλίου)

ISBN: 0-520-04695-1

Περίληψη οπισθόφυλλου: In the fourteenth and fifteenth centuries, the city of Florence experienced the most creative period in her entire history. This book is an in-depth analysis of that dynamic community, focusing primarily on the years 1380-1450 in an examination of the city's physical character, its economic and social structure and developments, its political and religious life, and its cultural achievement. For this edition, Mr. Brucker has added Notes on Florentine Scholarshipand a Bibliographical Supplement.

-

O Gene Brucker σπούδασε Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πρίνστον. Σε όλη του την ζωή ασχολήθηκε με την Αναγεννησιακή περίοδο ως καθηγητής και ως συγγραφέας. Συνταξιοδοτήθηκε το 1991 και απεβίωσε το 2017.

Οι εκδόσεις του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, δραστηριοποιούνται κυρίως σε συγγράμματα που αναπτύσσουν και εξελίσσουν θέματα της επιστημονικής κοινότητας, ενώ κατά καιρούς ασχολούνται και βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων. Τα βιβλία μπορεί να δείχνουν λίγο πιο σύνθετα, όμως είναι άκρως απαραίτητα για τους αναγνώστες που θέλουν να ασχοληθούν με ένα συγκεκριμένο θέμα εις βάθος.

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

Ίσως το πιο ολοκληρωμένο βιβλίο πάνω στα θέματα πολιτισμού, οικονομίας και πολιτικής για την μετά-Μεσαιωνική Φλωρεντία που έχουμε δει να κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Μία εργασία που καλύπτει κυρίως την εποχή λίγο πριν την κυριαρχία των Μεδίκων, όπου παρουσιάζεται η ανάπτυξη και ο διαχωρισμός μεταξύ των ανθρώπων, των δημόσιων κέντρων αποφάσεων του πολιτικού συστήματος, της μεταστροφής της τέχνης από τον Γοτθικό ρυθμό στον Αναγεννησιακό. 

Ταυτόχρονα χάρη στην παρουσίαση επιστολών και εγγράφων της εποχής, μαθαίνουμε για την επαγγελματική προσέγγιση των Φλωρεντινών στις συντεχνίες τους, την άποψή τους πάνω στην μεταστροφή του ρεπουμπλικανισμού σε αριστοκρατία, καθώς και τις πολεμικές προεκτάσεις που είχαν οι πολιτικές ζυμώσεις στην Ευρώπη του 14ου και 15ου αιώνα.

Το βιβλίο δεν είναι τόσο λογοτεχνικό, όσο πανεπιστημιακό και φαντάζομαι απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και ιδιαίτερο αναγνωστικό κοινό με ενδιαφέρον στην προ-αναγεννησιακή Φλωρεντία. Για τους συγκεκριμένους, λοιπόν, είναι πράγματι κάτι απαραίτητο για την σωστή κατανόηση του συγκεκριμένου θέματος, και την απόκτηση ενός βιβλίου από έναν δάσκαλο της Φλωρεντίας και της αναγεννησιακής Ευρώπης.

Rating: 8/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.    

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε