Spanish Gold "David Cordingly"

2018-02-27

Ένα ακόμα βιβλίο από την χρυσή εποχή των πειρατών στις οθόνες σας, αυτή το φορά όχι για ένα πρόσωπο, αλλά για το γενικότερο περιβάλλον της εποχής. Είπαμε, σε αυτήν την σελίδα θα βρείτε από όλα...

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Spanish Gold

Συγγραφέας: David Cordingly

Εκδόσεις: Bloomsbury

Σελίδες: 1 - 253 (οι σελίδες που καταλαμβάνει το βιβλίο)

ISBN: 978-1-4088-2216-6

Περίληψη οπισθόφυλλου: The pirates of the Caribbean, from Blackbeard to Calico Jack, have been the stuff of legend for centuries, but in Spanish Gold David Cordingly reveals the true picture of those turbulent times. Attacks on the treasure ports of the Spanish Main and the sacking of Panama in 1671 were just the prologue to an explosion of piracy which forced the merchants of London to appoint Captain Woodes Rogers, Governor of the Bahamas, to lead a perilous mission "to drive the pirates from their lodgement". Played out against the background of fierce colonial rivalry between Britain, France and Spain, the true story of the rise and fall of the pirates of the Caribbean is both riveting history and an engrossing tale even more suprising than the legends themselves.

-

O David Cordingly είναι συγγραφέας και ιστορικός με επίκεντρο την ναυτική ιστορία. Για χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Γκρίνουιτς, ενώ σπουδάζοντας ιστορία, κατάφερε και πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο του Sussex. Έχει γράψει πολλά βιβλία πάνω στην εποχή των πειρατών, έχει παρουσιάσει πολλές εκθέσεις και παρουσιάσεις δίνοντας βάση σε σημαντικά ιστορικά θέματα, ενώ ήταν και ένας από τους σύμβουλους της κινηματογραφικής επιτυχίας, οι πειρατές της Καραϊβικής.

Ακόμα ένας ξένος παγκόσμιος εκδοτικός οίκος, παρουσιάζεται στην σελίδα μας. Ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury (https://www.bloomsbury.com/uk/) είναι στους κορυφαίους πέντε εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως, αλλά και καθολικά αναγνωρίσιμος από το σύνολο του λογοτεχνικού κοινού. Βιβλία για κάθε γούστο, αλλά και συγγραφείς από κάθε γωνιά του κόσμου, με γραφεία στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και την Ινδία.

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

Το βιβλίο παρουσιάζει την περίοδο της χρυσής εποχής των πειρατών. Οι αρχές του 18ου αιώνα, είδαν και με το παραπάνω, την εμφάνιση πειρατών που τρομοκράτησαν όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Σε μια εποχή που οι σχέσεις των Ευρωπαϊκών δυνάμεων ήταν περισσότερο από τεταμένες, κάποιοι άνθρωποι επένδυσαν στον φόβο, την προκατάληψη και το θράσος και ως έμπειροι ναυτικοί προσπάθησαν να πλουτίσουν έναντι του καθεστώτος που το θεωρούσαν άδικο και σκληρό.

Μέσα από την ζωή του πρώτου κυβερνήτη στις Μπαχάμες, του Woodes Rogers, διαμορφώνουμε άποψη για την εμπόλεμη Ευρώπη, αλλά και την κατάσταση στον Νέο Κόσμο. Ο Rogers, ολοκληρώνοντας τον περίπλου της γης με σκοπό τον εντοπισμό και την κατάληψη των πλοίων που μετέφεραν τον θησαυρό των Ισπανών, παίρνει την ευθύνη και πηγαίνει στο Νασάου ώστε να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους πειρατές που γνώρισαν οι θάλασσες. Ο συγκεκριμένος σκοπός θα τον καταστρέψει σε προσωπική βάση, αλλά εν τέλει θα μείνει στην ιστορία ως νικητής απέναντι στον Μαυρογένη και την παρέα του. Επίσης, θα γνωρίσουμε και άλλες σημαντικές προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την ιστορία, αλλά και την λογοτεχνία, όπως τον αληθινό Ροβινσώνα Κρούσο, ενώ θα γίνουμε μάρτυρες σημαντικών γεγονότων μεταξύ των Ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων. 

Σε γενικές γραμμές, το βιβλίο είναι καλογραμμένο και φυσικά πίσω από κάθε σελίδα ο συγγραφέας κρύβει ώρες μελέτης και αγάπης πάνω στο αντικείμενό του. Διαβάζοντας το, νιώθεις ολοκληρωμένος αναφορικά με την εικόνα που έχεις για την χρυσή εποχή της πειρατείας, αλλά και την εποχή που η Ευρώπη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αυτοκρατορίες και αποικιοκρατικές δυνάμεις.

Rating: 8/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.      

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε