Sweeney Todd "Peter Haining"

2019-04-14

Συνεχίζοντας πιστά τις παρουσιάσεις μας σε βιβλία μυστηρίου, παραθέτουμε την βιογραφία μιας βίαιης φιγούρας που ακροβατεί μεταξύ του μύθου και της πραγματικότητας, του μπαρμπέρη Sweeney Todd...

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Sweeney Todd

Συγγραφέας: Peter Haining

Εκδόσεις: Robson Books

Σελίδες: 1 - 186 (οι σελίδες που καταλαμβάνει η υπόθεση του βιβλίου)

ISBN: 978-1-86105-989-5

Περίληψη οπισθόφυλλου: Sweeney Todd, the notorious Demon Barber, has been called the greatest mass murderer in English history. With the aid of an ingenious revolving chair and a cut-throat razor, he is said to have robbed and butchered more than 160 victims in his barber shop in Fleet Street, before taking the remains to nearby Bell Yard where his accomplice, Margery Lovett, cooked their flesh for her meat pies. Despite being as infamous in London's history as Jack the Ripper, Todd's story has been almost completely ignored by historians. In this definitive biography, Peter Haining delves into the grim underworld of London 150 years ago to expose the man behind the myth. Separating fact from fiction, he reveals a gruesome and bizarre story with a unique criminal heart. 

-

Ο Petet Haining ήταν Βρετανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός με μεγάλη έλξη στα μυθιστορήματα φαντασίας και τρόμου. Έχει συνεργαστεί στην συγγραφή επεισοδίων στην μεγάλη σειρά Doctor Who καθώς και στο Sherlock Holmes. Εκτός από μυθιστορήματα και βιογραφίες τρόμου, έχει συγγράψει και βιβλία πάνω σε ιστορίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ έχει βραβευτεί το 2001 με το βραβείο Karl Edward Wagner. Απεβίωσε το 2007 (ετών 67).

O εκδοτικός οίκος Robson είναι ουσιαστικά υποκατηγορία του οίκου Pavilion Books, που εκδίδει περί τα 150 βιβλία το χρόνο. Περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα βιβλίων και καλύπτει ευρύ φάσμα επιλογών. Αξίζει να δείτε την ιστοσελίδα:

https://www.pavilionbooks.com/ 

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

Η ιστορία του μπαρμπέρη της Fleet Street, Sweeney Todd, από πολλούς έχει χαρακτηριστεί μύθος και από άλλους ιστορική πραγματικότητα. Ο Peter Haining μέσα από μελέτη και ψάξιμο σε παλιά αρχεία και αφηγήματα προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Sweeney Todd όχι μόνο υπήρξε, αλλά ήταν και ο μεγαλύτερος δολοφόνος όλων των εποχών. Μαζί με την συνεργό του που είχε τον φούρνο, σε διπλανό δρόμο, και εκμεταλλευόμενος τις σήραγγες του Λονδίνου και την καρέκλα παγίδα στην οποία τα θύματά του ανυποψίαστα καθόντουσαν για κούρεμα, κατάφερε και δολοφόνησε παραπάνω από 160 άτομα.

Το σχέδιο απλό. Τα θύματα καθόντουσαν στο κουρείο να κουρευτούν, ο Todd πατούσε ένα μοχλό, η καρέκλα αναποδογύριζε ρίχνοντας τα θύματά του σε ένα υπόγειο όπου ο ίδιος τα αποτελείωνε. Αφού τους έπαιρνε τα χρήματα, τα ρούχα και τα χρυσαφικά, τα πτώματα τα έθαβε στην γειτονική εκκλησία ή τα έδινε στην συνεργό του Ms Lovett που τα μαγείρευε και τα πουλούσε ως κρεατόπιτες (με μεγάλη επιτυχία).

Ο Peter Haining, μέσα από εύκολη και κατανοητή γραφή, καταφέρνει και μας εξηγεί το σατανικό σχέδιο, αλλά και την προσπάθεια της αστυνομίας που κατάφερε να τον συλλάβει και να τον εκτελέσει. Επίσης, μας εξηγεί μέσα από τα παιδικά χρόνια του Sweeney Todd, πως κατέληξε από άπορο παιδί να γίνει ένας αιμοδιψείς δολοφόνος. 

Πραγματικά ένα βιβλίο, που αν είναι η πραγματικότητα, τότε η πραγματικότητα τρομάζει περισσότερο από την μυθοπλασία.

Rating: 7.5/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.     

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε