Συλλογή Βιβλίων "Arturo Perez - Reverte"

2017-08-20

Ακόμα ένας συγγραφείς που ξεκινήσαμε σε περίοδο διακοπών και τον λατρέψαμε. Για την ιστορία, το πρώτο του βιβλίο το διαβάσαμε στην όμορφη χώρα της Νάξου!

Τα βιβλία του εν λόγω συγγραφέα που έχουμε διαβάσει είναι τα ακόλουθα:

- Ο Πίνακας της Φλάνδρας

- Το Αίνιγμα της Σεβίλλης

- Ο Ναυτικός Χάρτης

- Η Λέσχη Δούμας ή Η Σκιά του Ρισελιέ

- Η Βασίλισσα του Νότου

- Το Τανγκό της Παλιάς Φρουράς

- Το Κίτρινο Γιλέκο

- Κουρσάροι της Ανατολής

- Η Υπομονή του Ελεύθερου Σκοπευτή

- Ο Δάσκαλος της Ξιφασκίας

- Ο Ήλιος της Μπρέντα

- Καλοί Άνθρωποι σε Σκοτεινούς Καιρούς

- Το Χρυσάφι του Βασιλιά

Για να συμπληρώσουμε την συλλογή του συγκεκριμένου συγγραφέα, μας λείπουν σίγουρα δύο βιβλία που εκδόθηκαν την δεκαετία του 90 από τις Εκδόσεις Πατάκη, τα οποία όμως πλέον δεν κυκλοφορούν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα ούτε στις αποθήκες του εκδότη. Για αυτό, παρακαλούμε και ελπίζουμε στην επανέκδοση των συγκεκριμένων βιβλίων, ώστε να συμπληρώσουμε την συλλογή μας. Εκδόσεις Πατάκη μας ακούτε;;;

Ο Arturo Perez Reverte είναι σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας και σημαντική λογοτεχνική προσωπικότητα. Μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Γραμμάτων, για πολλές δεκαετίες ήταν μάχιμος δημοσιογράφος με μεγάλη επιτυχία. Ως συγγραφέας έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στα αρνητικά του, υφίστανται μια σειρά από κατηγορίες περί αντιγραφής θεμάτων από άλλους συγγραφείς ενώ θεωρείται και αρκετά "δύσκολος" χαρακτήρας. Χαρακτηριστική απόδειξη του χαρακτήρα του είναι η αρχική άρνηση μετάφρασης των βιβλίων του πέραν της Γαλλικής γλώσσας. Εμείς όμως τον αγαπάμε, μόνο και μόνο για τα βιβλία και το ταλέντο του.

Μεγάλη επιτυχία των Εκδόσεων Πατάκη με την απόκτηση των δικαιωμάτων του Arturo Perez Reverte. Σπουδαίος συγγραφέας με πολλά ακόμα χρόνια λογοτεχνικής δημιουργίας, ισοδυναμεί με περισσότερες πωλήσεις και μεγαλύτερα κέρδη για τον εκδοτικό οίκο. Ελπίζουμε σε επανέκδοση των πρώτων βιβλίων του!!!

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert

Τα βιβλία του Reverte χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Η πρώτη εμπεριέχει την ζωή και τις περιπέτειες του Λοχαγού Αλατρίστε, μιας ιστορικής φυσιογνωμίας που έζησε τον 17ο αιώνα. Μέσα από τα συγκεκριμένα ιστορικά μυθιστορήματα, μαθαίνουμε για την Ισπανία του σπαθιού και της περιπέτειας, την Ευρώπη των πολέμων και την αληθινή φιλία μεταξύ συμπολεμιστών και φίλων. Κακόφημα μέρη, σκηνικά μαχών, βασιλικές περιπέτειες, βρώμικα καταγώγια, φτώχια, πλούτη, αρχιτεκτονική, αγάπη, μίσος, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που πλαισιώνουν τις τρομερές περιπέτειες του Λοχαγού Αλατρίστε και των φίλων του.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει ξανά ιστορικά μυθιστορήματα, τα οποία όμως είναι αυτοτελής ιστορίες και περιγράφουν σημαντικές περιπέτειες, ιστορικά γεγονότα, αληθινές ιστορίες και αξιοσημείωτα περιστατικά του Ισπανικού και Ευρωπαϊκού παρελθόντος. Τα βιβλία διαθέτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων τα οποία είναι εξίσου ενδιαφέροντα και καταπληκτικά.

Το παρελθόν του συγγραφέα ως ρεπόρτερ ίσως είναι ένα συν προς την συγγραφική του ιδιότητα. Τα ιστορικά στοιχεία είναι ακριβή μέχρι κεραίας, ενώ τα μέρη που περιγράφονται είτε έχουν εξεταστεί ενδελεχώς μέσω βιβλίων της ιστορίας (για τις πόλεις που επισκέπτεται ο λοχαγός Αλατρίστε) είτε τα έχει επισκεφτεί και αποστηθίσει ο ίδιος ο Reverte, όπως παραδέχεται σε κάποια από τα βιβλία του. Φοβερά καλογραμμένα, βιβλία που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου αν δεν τα τελειώσεις, όσες ώρες και να περάσουν. Όπου χρειάζεται, για το καλό της ιστορίας, να προστεθεί ένα μη-αληθινό/ιστορικό στοιχείο στην πλοκή, γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο που δεν αλλοιώνει το ιστορικό περιεχόμενο και τον αληθινό χαρακτήρα των ηρώων.

Όταν τα βιβλία ενός συγγραφέα, αφού τα τελειώσεις, σε αναγκάζουν να ψάχνεις στο διαδίκτυο για στοιχεία της ιστορίας , ή για τα δρομάκια και τα σπίτια που περιγράφει σε πόλεις όταν κάποια στιγμή ταξιδεύεις σε αυτές, τότε ένα βιβλίο είναι πραγματικά σπουδαίο...

Rating: 9,5/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.  

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε