Συλλογή Βιβλίων "Dan Brown"

2018-05-02

Τελειώνοντας και το τελευταίο βιβλίο του πασίγνωστου συγγραφέα, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα για ένα αφιέρωμα σε αυτό το φαινόμενο που λέγεται Dan Brown...

Τα βιβλία που διαβάσαμε ήταν τα ακόλουθα:

1. Origins 

2. Κώδικας Da Vinci

3. Inferno

4. Το Χαμένο Σύμβολο

5. Ψηφιακό Οχυρό

6. Άγγελοι & Δαίμονες (Illuminati οι Πεφωτισμένοι)

7. Αρκτική Παγίδα

Τα ανωτέρω βιβλία ανήκουν σε δύο εκδοτικούς οίκους, τις Εκδόσεις Ψυχογιός και τις Εκδόσεις Λιβάνη. Και οι δύο οίκοι είναι πολύ αναγνωρίσιμοι και είναι φυσικό να κατέχουν τα δικαιώματα των βιβλίων ενός παγκόσμιου συγγραφέα σαν τον Dan Brown. Διαθέτουν μεγάλη γκάμα βιβλίων από Έλληνες και ξένους συγγραφείς και είναι αδύνατο κάθε αγορά μας από το βιβλιοπωλείο να μην περιέχει και εκδόσεις των συγκεκριμένων οίκων.

Ο Dan Brown είναι κάτι παραπάνω από συγγραφέας. Είναι ένας rock star της λογοτεχνίας με τα βιβλία του εκτός από τους αναγνώστες να απασχολούν και άλλες μορφές της κοινωνίας μας, όπως θρησκευτικούς ηγέτες, φιλοσόφους και επιστήμονες. Απόφοιτος του Κολεγίου του Amherst, δίδαξε Αγγλική λογοτεχνία προτού ασχοληθεί με την συγγραφή βιβλίων, τα οποία και τον έκαναν διάσημο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχουν μεταφραστεί και σε περίπου 56 γλώσσες. Εκτός από τα αναρίθμητα βραβεία που έχει κερδίσει, το περιοδικό Time τoν κατέταξε στους 100 πιο σημαίνοντες ανθρώπους στον πλανήτη, για το έτος 2005.

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

Άνετα θα πιστεύαμε ότι ο Robert Langdon είναι αληθινό πρόσωπο. Τον έχουμε ζήσει τόσο έντονα, τον έχουμε διαβάσει, τον έχουμε δει στον κινηματογράφο, τον έχουμε σκεφτεί καθώς επισκεφτήκαμε τα μέρη στα οποία πέρασε και έκανε τις μνημειώδεις ανακαλύψεις του. Ένας καθηγητής της θρησκείας και των συμβόλων, με φωτογραφική μνήμη και ένα ρολόι mickey mouse καταφέρνει μέσα από συγκλονιστικές καταστάσεις και επιβιώνει, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις πιο τρελές και απίστευτες θεωρίες της ανθρωπότητας. Από την χαμένη γενιά του Χριστού, τον Πάπα, τον Δάντη, τον Da Vinci έως και το ρομπότ Ουίνστον, ο Robert Langdon καταφέρνει και επιλύει προβλήματα είτε που είναι άλυτα, είτε που έχουν ξεχαστεί μέσα στο χρόνο και κάποιοι θέλουν να παραμείνουν κρυμμένα. Όλος ο πλανήτης γνωρίζει για τον Κώδικα Da Vinci, αλλά και οι υπόλοιπες περιπέτειες του καθηγητή είναι εξίσου ενδιαφέρουσες και μαγευτικές.

Όμως δεν είναι μόνο ο Robert Langdon, και είναι άδικο ο Dan Brown να μην είναι εξίσου γνωστός και για τα άλλα δύο μυθιστορήματά του. Η Αρκτική Παγίδα και το Ψηφιακό Οχυρό είναι βιβλία που καταπιάνονται με το θέμα της εξωγήινης ζωής, της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά και της φυσικής κατεύθυνσης του ανθρώπου προς την εκμετάλλευση. Δύο βιβλία εξίσου εντυπωσιακά, που δείχνουν την μεγάλη λογοτεχνική γκάμα του συγγραφέα.

Τα βιβλία του Dan Brown δεν είναι απλά μυθιστορήματα. Ο συγγραφέας έχει υφάνει περίπλοκες ιστορίες με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες προεκτάσεις. Ταυτόχρονα, μέσα από συνεχή και λεπτομερή μελέτη, πάνω στα θέματα που καταπιάνεται το εκάστοτε βιβλίο, δημιουργείται ένα μοναδικό πάντρεμα που αφήνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται όχι μόνο για το αποτέλεσμα του μυστηρίου, αλλά και εν γένει, ποιος είναι, ποια είναι η μοίρα του και από ποιους τελικά εξαρτάται. Βιβλία που δημιουργούν εντάσεις τόσο σε θεολογική όσο και σε επιστημονική κλίμακα, ενώ δημιουργούν ακόμα και αύξηση του τουρισμού στα μέρη που περιγράφουν.

Ο Dan Brown είναι ένας σύγχρονος, μοντέρνος κήρυκας του 21ου αιώνα. Μέσα από παραβολές, μας φέρνει αντιμέτωπους με αιώνια ερωτήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα από την γέννησή της...

Rating: 9,5/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα. 

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε