Συνωμοσίες στη Ρώμη "Richard Blake"

2017-11-20

Ιστορικό μυθιστόρημα που υπόσχεται αγωνία και μυστήριο σε ένα περιβάλλον αρχαίου πολιτισμού, όπως είναι η Ρώμη, με φανερά τα θανατηφόρα σημάδια του Μεσαίωνα και των Σκοτεινών Χρόνων. Δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσουμε...

Πρώτα να γράψουμε τα στοιχεία του βιβλίου καθώς και την περιγραφή που δίνει το ίδιο το βιβλίο για την υπόθεση:

Τίτλος: Συνωμοσίες στη Ρώμη

Συγγραφέας: Richard Blake

Εκδόσεις: SEΛΙΝΙ

Σελίδες: 7 - 404 (οι σελίδες που καταλαμβάνει η ιστορία του βιβλίου)

ISBN: 978-960-8455-80-1

Περίληψη οπισθόφυλλου: 609 μ.Χ. Η Ρώμη είναι λαβωμένη από τον πόλεμο, την πανούκλα και τη σκληρή μάχη για την εξουσία που δίνουν ο αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης, η ξεπεσμένη αριστοκρατία και η Εκκλησία. Σε αυτή την πόλη βρίσκεται εξόριστος ο νεαρός Βρετανός Έλρικ. Με τον πατέρα του δολοφονημένο, αποστερημένος από την κληρονομιά του και βίαια αποχωρισμένος από την αγαπημένη του, είναι πλέον αποφασισμένος να κερδίσει όλα όσα έχει χάσει. Φιλόδοξος, και χωρίς να γνωρίζει τον καινούργιο κόσμο στον οποίο βρίσκεται, μπλέκει άθελά του σε μια συνωμοσία απ' όπου δεν λείπουν η απάτη, η εσχάτη προδοσία και ο φόνος. Με έναν συναρπαστικό αντι-ήρωα, ο ιστορικός Richard Blake, στο πρώτο του μυθιστόρημα, μας μεταφέρει έξοχα στον 7ο αιώνα μ.Χ., μια σκοτεινή και γοητευτική περίοδο της Ιστορίας, όπου οι ισορροπίες στην Ευρώπη αλλάζουν και η Εκκλησία αναδύεται σαν φοίνικας μέσα από τις στάχτες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

-

Ο Richard Blake είναι συγγραφέας κυρίως ιστορικών μυθιστορημάτων με έμφαση την Αρχαία Ρώμη και την Αρχαία Ελλάδα. Το αληθινό του όνομα είναι Sean Gabb ενώ εκτός από συγγραφέας είναι καθηγητής και πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού της Σλοβακίας. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο μιας σειράς μυθιστορημάτων με τον ίδιο ήρωα, ενώ έχει λάβει και καλές κριτικές από λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

Πρώτη φορά βλέπουμε τις εκδόσεις SΕΛΙΝΙ και ελπίζουμε να κάνουν πιο συχνές εμφανίσεις στο site μας. Επειδή δεν γνωρίζαμε αρκετά για τον συγκεκριμένο οίκο, μπήκαμε στην ιστοσελίδα τους ( https://www.psihalos.gr/selini ) και είδαμε μια ικανοποιητική γκάμα τόσο μυθιστορημάτων, αλλά και βιβλίων άλλων κατηγοριών. 

Από εδώ και μπρος Spoiler Alert:

H ιστορία (που είναι το πρώτο κομμάτι μιας τριλογίας) αφορά τις περιπέτειες του Έλρικ, ενός σκοτεινού ήρωα, στην εποχή όπου ο Ρωμαϊκός πολιτισμός έχει ουσιαστικά καταρρεύσει και ο Μεσαίωνας κυριαρχεί. O πρωταγωνιστής, διωγμένος και ντροπιασμένος, φεύγει από την γενέτειρά του στην επαρχία του Κεντ και μαζί με έναν ιερέα καταλήγουν στην Ρώμη με σκοπό να βρουν βιβλία εγκεκριμένα από την Εκκλησία, να τα αντιγράψουν και να τα φέρουν πίσω στον αρχιεπίσκοπο του Canterbury. Φυσικά, τίποτα δεν πηγαίνει όπως είχε σχεδιαστεί και σύντομα ο Έλρικ βρίσκεται ανάμεσα στην πολιτική και την θρησκεία παλεύοντας για την ζωή του.

Μια ιστορία για την πρώιμη μορφή της Εκκλησίας όπου κυριαρχούσε η ραδιουργία, η ανηθικότητα και η υπερβολή της Πίστης που έφτασε μέχρι και την δημιουργία της Ιεράς Εξέτασης. Καλόγεροι που εκμεταλλεύονται πιστούς με ψεύτικα θαύματα, ιερείς με μοναδικό σκοπό το κέρδος, ολοκληρώνουν μια ατμόσφαιρα εξαπάτησης και ψεύδους μέσα σε μία κοινωνία που κατρακυλάει προς την βαρβαρότητα με γεωμετρική πρόοδο. Από την άλλη πλευρά, η Ρωμαϊκή πολιτική σκηνή γεμάτη μίσος, ανηθικότητα και έγκλημα, κύρια χαρακτηριστικά σκοτεινών χρόνων και λυπητερή εικόνα μιας αυτοκρατορίας που βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Καλογραμμένο βιβλίο, διαβάζεται με ενδιαφέρον και κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη. Ο ήρωας, κλασσικός "κόντρα" χαρακτήρας, ενώ το μαύρο γύρω του τον κάνει λιγότερο κακό σε μια κοινωνία που αναζητά και υιοθετεί το πονηρό στην καθημερινότητά της. Αξιόλογη μελέτη του συγγραφέα αναφορικά με το περιβάλλον, την ενδυμασία και τις συνήθειες των αρχαίων χρόνων.

Rating: 7,5/10

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.   

© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε