Βραβείο DSC South Asian Literature

2018-08-17

Ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός με σκοπό την προώθηση και διάδωση των θησαυρών της Νότιας Ασίας στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο διαγωνισμός ιδρύθηκε το 2010 από την Surina Narula και τον Manhad Narula με σκοπό την βράβευση συγγραφέων οποιασδήποτε εθνικότητας που γράφουν για την κουλτούρα, την τέχνη και την ζωή στην Νότιο Ασία. Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται από την DSC Limited, εταιρία Ινδικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής υποδομών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τα βιβλία που διαγωνίζονται πρέπει να έχουν γραφτεί ή μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα και να έχουν εκδοθεί μία χρονιά πριν την ένταξή στους στην διαδικασία βράβευσης. Τα υποψήφια βιβλία υποβάλλονται στον διαγωνισμό μέχρι το Μάιο και η εξεταστική επιτροπή που αποτελείται από οικονομολόγους, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς καταλήγει μέχρι τον Νοέμβριο στα καλύτερα πέντε βιβλία.

Ο νικητής, ανακοινώνεται σε μεγάλη εκδήλωση τον Φεβρουάριο του επόμενους έτους.

ΕΠΑΘΛΟ

Ο νικητής του διαγωνισμού αμοίβεται με $ 25.000.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

2011 Η. Μ. Νaqvi "Home Boy" India

2012 Shehan Karunatilaka "Chinaman" India

2013 Jeet Thayil "Narcopolis" United Kingdom

2014 Cyrus Mistry "Chronicle of a Corpse Bearer" India

2015 Jhumpa Lahiri "The Lowland" India

2016 Anuradha Roy "Sleeping on Jupiter" India

2017 Anuk Arudpragasam "The Story of a Brief Marriage" United Kingdom

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ

Εάν το βιβλίο που κερδίζει το έπαθλο είναι μεταφρασμένο στα Αγγλικά, τότε το βραβείο μοιράζεται μεταξύ του συγγραφέα και του μεταφραστή.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Καθώς η εταιρία που στηρίζει τον διαγωνισμό είναι Ινδικών συμφερόντων, επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός με την επιλογή των νικητών καθώς στα 7 χρόνια βραβεύσεων, τα 5 βιβλία που κέρδισαν ήταν δημιουργήματα Ινδών συγγραφέων.


© 2017 Mylibreria.gr Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε